ARAG Rechtsbijstandverzekering

  • Inhoudsopgave
  • vanaf € 10,71 p/m

    Alle informatie over de dekking en voorwaarden van een ARAG Rechtsbijstandverzekering vind je op deze pagina.

    De ARAG rechtsbijstandverzekering bestaat al sinds 1962. Met al die jaren ervaring en expertise, biedt ARAG uitstekende service aan haar klanten. Bij ARAG ben je verzekerd van hoge kwaliteit, klantgerichtheid en innovatie. Deze verzekeraar staat echt voor jouw belangen. Het is dan ook terecht dat ARAG een van de grootste verzekeraars is op het gebied van juridische dienstverlening.

    Verschillende verzekeringen

    Er zijn verschillende dekkingen met verschillende premies. Daarom is het aan te raden om online je rechtsbijstandverzekering te vergelijken. Bij ARAG kun je eenvoudig en snel in een paar stappen je rechtsbijstandverzekering online afsluiten.

    Bij ARAG heb je verschillende rechtsbijstandverzekeringen die aansluiten op jouw behoeften en situatie. 

    ARAG Basis Verzekerd

    Bij deze ARAG rechtsbijstandverzekering ben je gedekt voor veel voorkomende conflicten, zoals verkeer, letsel, woningproblemen en ontslag. Ook contractuele conflicten zijn verzekerd vanaf € 1.000. Dit basispakket biedt een scherpe premie en de kosten voor hulp van ARAG’s eigen juridisch specialisten worden volledig vergoed. Voor overige kosten, zoals rechtszaak- of mediationkosten, geldt een limiet van € 15.000 per gebeurtenis of conflict.

    ARAG Uitgebreid Verzekerd

    Deze ARAG rechtsbijstandverzekering stelt je in staat om zelf te bepalen welke onderdelen je wilt dekken. Je kunt kiezen voor aanvullingen op het gebied van Consument & Verkeer, Wonen, Inkomen & Arbeid, en Familie & Echtscheidingsmediation. Net als bij de basisverzekering worden de kosten voor ARAG’s eigen specialisten vergoed, maar hier geldt een hogere limiet van € 30.000 voor overige kosten per gebeurtenis of conflict.

    ARAG Excellent Verzekerd

    Dit product biedt de meest complete dekking en de mogelijkheid om zelf de onderdelen te kiezen waarvoor je verzekerd wilt zijn. Met een limiet van € 60.000 per gebeurtenis of conflict, zijn aanvullende dekkingen zoals Contractueel plezier en luchtvaartuigen en tweede woningen in de EU ook inbegrepen. Daarnaast zijn arbeidsgeschillen voor statutair directeuren standaard gedekt in de module Arbeid, en kan de module Fiscaal en Vermogen meeverzekerd worden.

    Aanvullende modules

    Consument en Verkeer

    De module Consument en Verkeer van de ARAG Rechtsbijstandverzekering biedt juridische ondersteuning bij het verhalen van (letsel)schade die je hebt opgelopen in het verkeer, zowel binnen als buiten de weg. Dit geldt bijvoorbeeld na een aanrijding of als gevolg van een medische fout. Je bent verzekerd voor alle vormen van verkeersdeelname, zoals lopen, fietsen, skiën en varen. Daarnaast krijg je hulp bij conflicten over goederen of diensten die je hebt aangeschaft, zoals bij problemen met een vakantie boeking, energie- of telecomcontracten. Houd er rekening mee dat de module Consument en Verkeer geen dekking biedt voor zaken rondom de aankoop van een woning.

    Optioneel kun je kiezen voor juridische bijstand bij contractuele geschillen met betrekking tot je eigen motorrijtuig. Dit omvat onder andere koop- en verkoopcontracten, leasecontracten, reparaties en verzekeringen van jouw voertuig.

    Inkomen

    Met de module Inkomen van de ARAG Rechtsbijstandverzekering heb je recht op juridische ondersteuning bij conflicten die verband houden met jouw inkomen en uitkeringen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om afspraken over je pensioen, pensioenuitkeringen of sociale verzekeringsuitkeringen.

    Daarnaast kun je optioneel kiezen voor juridische hulp bij geschillen met betrekking tot je werk, (ex-)werkgever en arbeidsovereenkomst.

    Wonen

    De module Wonen van de ARAG Rechtsbijstandverzekering biedt juridische ondersteuning bij conflicten die verband houden met jouw huur- of koopwoning. Dit kan bijvoorbeeld gaan om geschillen over een overeenkomst, de (ver)koop, huur of werkzaamheden die je aan je woning laat uitvoeren. Ook conflicten met buren of de overheid met betrekking tot jouw woning zijn gedekt. Het is belangrijk dat de woning te allen tijde voor eigen gebruik is.

    Fiscaal en Vermogen

    De module Fiscaal en Vermogen van de ARAG Rechtsbijstandverzekering biedt onder andere juridische ondersteuning bij beroepsprocedures tegen de Belastingdienst en bij conflicten over vermogensbeheer. Dit omvat activiteiten zoals het kopen, verkopen en beheren van aandelen en obligaties. Daarnaast ben je gedekt als je verkeerd advies hebt ontvangen of misleid bent door een adviseur op het gebied van vermogensbeheer.

    Familie

    Met de module Familie van de ARAG Rechtsbijstandverzekering heb je recht op juridische ondersteuning bij conflicten op het gebied van personen-, familie- en erfrecht. Dit kan bijvoorbeeld gaan om geschillen over adoptie, uithuisplaatsing of de verdeling van een erfenis.

    Optioneel kun je kiezen voor juridische hulp bij echtscheidingsmediation als jij en je partner willen scheiden of een geregistreerd partnerschap willen beëindigen. Wanneer je dit samen bij ons aanvraagt, helpen wij jullie met het inschakelen van een mediator.

    Wat is niet verzekerd bij een ARAG Rechtsbijstandverzekering?

    • Conflicten die te laat worden gemeld of waarvoor de benodigde module niet is verzekerd.
    • Opzettelijke handelingen, bestaande en voorzienbare conflicten.
    • Zakelijke conflicten.
    • Geen juridische hulp bij strafbare feiten waar u van verdacht wordt en waarvoor u wordt vervolgd, inclusief strafbare feiten onder het bestuursrecht. U ontvangt wel hulp als u wordt verdacht van het veroorzaken van dood of letsel door schuld.

    Dekkingsbeperkingen van ARAG Rechtsbijstandverzekering

    • Na het afsluiten van de verzekering is er een wachttijd voordat u gebruik kunt maken van de dekking, afhankelijk van de gekozen module.
    • Er is een maximumvergoeding van € 60.000 voor juridische hulp.
    • Voor de module Consument & Verkeer geldt een drempel van € 150; juridische hulp wordt niet verleend als uw zaak minder dan dit bedrag betreft.

    Keuze rechtshulpverlener

    • Bij rechtszaken kunt u zelf een rechtshulpverlener kiezen, onder bepaalde voorwaarden.

    Eigen risico bij ARAG Rechtsbijstandverzekering

    U bepaalt zelf of u een eigen risico wilt afsluiten bij uw ARAG rechtsbijstandverzekering. Hoe hoger het eigen risico, des te lager uw premie. Bij ons heeft u de keuze uit een eigen risico van € 0, € 150 of € 300. Voor strafzaken of verkeersconflicten waarbij de andere partij wettelijk verplicht is om schade te vergoeden, geldt geen eigen risico.

    Als u volgens de wet niet verplicht bent om een advocaat in te schakelen voor een gerechtelijke of administratieve procedure, maar u toch een externe deskundige wilt inschakelen, dan betaalt u vooraf een eigen bijdrage van € 250.

    ARAG rechtsbijstandverzekering polisvoorwaarden

    Lees hier de ARAG polisvoorwaarden:

    ARAG rechtsbijstandverzekering verzekeringskaarten

    Lees hier de ARAG verzekeringskaarten:

    vanaf € 10,71 p/m